Puťák skautů: 2.-4.6.

O víkendu od 2. do 4. června 2023 proběhne puťák 2. oddílu skautů.

Sejdeme se v pátek v 17:30 u klubovny našeho oddílu, odkud vyrazíme pěšky do káranských lesů. V sobotu budeme pokračovat po červené značce ze Staré Lysé na severovýchod tak, abychom v neděli měli možnost navštívit některou z přilehlých památek, jako je zámek Loučeň, zámek Dětenice, nebo hrad Staré Hrady. Řídit se budeme zájmem a tím, kam v sobotu dojdeme. Zpět se plánujeme vrátit vlakem v 15:54 do Staré Boleslavi.

S sebou oblečení na pochod přírodou, spacák, karimatku, dostatek pitné vody, 150Kč na jízdné a vstupné, věci na vaření a věci k uvaření a na sebe šátek. Zda-li brát i stan, celtu či plachtu ponechám na uvážení jednotlivců, případně jejich dohodě (obvykle mají kapacitu tak na 3 lidi). Kdo nemá vlastní, vše uvedené je k zapůjčení v klubovně včetně vařičů, vyzvednout si to stačí chvíli před odchodem. Pokud váháte, co si nabalit k jídlu, aby to moc nevážilo a zároveň zasytilo, doražte na sraz již v 17:00 a vypravíme se společně na nákup.

Cílem je prověřit naše schopnosti táboření, nebojte se však vyrazit, i pokud moc zkušeností nemáte. Trasa se dá na mnoha místech zkrátit a účastní se mnoho zkušených táborníků. Nebojte se též oslovit své rádce, či patrony.