Výprava 2. oddílu skautů do Chotěboře 11. – 13. 10. 2019

16:23 Vlak je v úseku Kostomlaty – Stará Boleslav nahrazen autobusy. Délka zpoždění neznámá.

15:48 Vracíme se vlakem R786 Střekov; aktuální zpoždění >30 minut.

 

Sraz v pátek 11.10. na vlakovém nádraží ve Staré Boleslavi v 17.35 hod. Vrátíme se v neděli 13.10. vlakem v 15.54. Pokud by nám ujel, dáme včas vědět, další vlak přijíždí v 17.54.

Spíme ve skautské klubovně. Projdeme údolím řeky Doubravy, které se nám líbilo, když jsme v Chotěboři tábořili. Zapálíme slibový oheň.

S sebou: 300,- Kč, páteční večeře a sobotní snídaně, skautský kroj, šátek, zápisník a tužka, Stezka, KPZ, malá svítilna, ešus, hrnek, lžíce, nůž, utěrka, lahev na vodu, pytlíkový čaj, spacák, přezůvky, pláštěnka, dobré oblečení do chladné a vlhké podzimní přírody, čepice, náhradní ponožky a spodní prádlo, náhradní triko s dlouhým rukávem, kapesník, kartáček na zuby, ručník, vše pěkně sbalené v batohu, dobře prošlápnuté boty. Borci si vezmou mapu, možná i foťák. Kdo má, vezme svůj vařič. Batoh sbalte tak, aby se na něm nic nebimbalo a nic neodpadávalo.

Vaříme po družinách venku na plynových vařičích. Vařiče rozdáme na nádraží.

Všichni si zopakují text písničky Doubravka (je ve Stezce).

Nováčci, kteří budou chtít přednést svůj skautský slib, mají krojovou košili a mají splněnu nováčkovskou zkoušku nebo si některé zbývající body budou chtít splnit v pátek a sobotu. Přišitý knoflík (poslední bod nováčkovské zkoušky) dořeší s maminkou.